Sunday, 6 January 2013

XAT-2013 Answer key


Quantitative Ability:
                                               click here for detailed solutions
Q1)Prof. Mandal walks....
(A)  100 minutes  (B) 120 minutes        (C) 140 minutes        (D) 150 minutes (E)None of the above
Answer: D

Q2)At the centre of a city’s municipal park ....
(A)  62500π           (B) 125000π   (C) 250000π   (D) 500000π (E)Cannot be answered from the given data
Answer: A

Q3)Mr.Mehra is planning for higher education ....
(A)  5% and 7.5% respectively    (B) 8% and 12% respectively          
(C) 10% and 15% respectively   (D) 15% and 22.5% respectively
(E) 20% and 30% respectively
Answer: E

Q4)Albela, Bob and Chulbul ....
(A)  24        (B) 25 (C) 26 (D) 27  (E) 28
Answer: A

Q5)The taxis plying in Wasseypur....
(A)17         (B) 18 (C) 19 (D) 20  (E) 21
Answer: C

Q6)Consider the expression (a2+a+1)....
(A)3           (B) 1    (C) 10 (D) 100           (E) 243
Answer: E

Q7) The mean of six positive integers....
(A)26         (B) 28 (C) 30 (D) 32  (E) 34
Answer: D

Q8) Ramesh bought a total of 6 fruits....
(A)25%      (B) 33.3%        (C) 60%           (D) 66.6%       (E) None of the above
Answer: E

Q9) p and q are positive numbers....
(A)9         (B) (9)1/6          (C) (9)1/9          (D) (9)1/8         (E) (9)1/3  
Answer: D

Q10)A number is interesting if....
(A)0.1        (B) 0.11           (C) 0.16           (D) 0.22          (E) None of the above  
Answer: A

Q11)Consider the expression: (xxx)b = x3....
(A)5           (B) 6    (C) 7    (D) 8    (E) None of the above
Answer: E

Q12)The figure below show the graph of a function f(x)....
(A)5           (B) 6    (C) 7    (D) 8    (E) None of the above
Answer: C

Q13)How many whole numbers between 100 and 800 contain the digit 2?
(A)200      (B) 214            (C) 220            (D) 240           (E) 248
Answer: B

Q14)Ram,Shyam and hari..
   (A)8           (B) 7                (C) 6    (D) 5    (E) 4
Answer: A

Q15)Consider a function f(x) = x4+x3+x2+x+1, where x is a ...

(A)1           (B) 4                (C) 5    (D) a monomial in x  (E) a polynomial in x
Answer: C

Q16)Six playing cards are lying ...
(A) ≥ 0.25 and < 0.5      (B) ≥ 0.5 and < 0.75    (C) ≥ 0.75 and < 1.0     (D) ≥ 1.0 and < 1.25  
(E) ≥ 1.25 
Answer: C

Q17)Please read the following sentences carefully ...

(A)All the statements are correct         (B) Only statement II is correct

 (C) Only statement III is correct           (D) Both statements I and II are correct

(E) Both statements I and III are correct
Answer: C

Q18)In the country of Four ...
(A)26.64   (B) 27.32        (C) 28.30        (D) 30  (E) 36
Answer: C

Q19)Which is the fastest train between HHH and NNN?

(A)1111    (B) 2222         (C) 4444         (D) 7777         (E) 9999

Answer: D

Q20) Which is the fastest train between AAA and NNN?

(A)8800    (B) 8888         (C) 6666         (D) 4444         (E) 3333

Answer: A

Q21) If you have to travel from AAA...

(A)1111 and 8800           (B) 1111 and 9900    (C) 8888 and 7777

(D) 8888 and 8800          (E) 8888 and 9900

Answer: E
My observation: It appears that 8800 is not stopping at HHH

Q22) Considering away matches only, which of the following team is the second ranking team?
(A)AS         (B) CH             (C) WG            (D) SW            (E) WB
Answer: D

Q23) Arun has to go the country....?
(A)T1 and T2        (B) T1,T2 and T5        (C) T1,T4 and T5        (D) T1,T2 and T4
 (E) T1,T3 and T4
Answer: B

Q24) However, Arun’s manager....?
(A)T1, T2 and T3  (B) T1,T2 and T5        (C) T1,T2 and T4        (D) T1,T3 and T4
 (E) T1,T4 and T5
Answer: B

Q25) in a square PQRS, A and B are...?
(A)6           (B) 8    (C) 10  (D) 12  (E) 14
Answer: C

Q26) p,q and r are three non-negative...?
(A)    40 and < 50           (B) 50 and < 60      (C) 60 and < 70      (D) 70 and < 80 (E) 80 and < 90
Answer: D

Q27) The central park...?
(A)      10 meters    (B) 12.5 meters         (C) 14 meters (D) 15 meters (E) 16 meters
Answer: A

Q28) What is the ratio of current account balance in 2010 to the current account balance in 2005?
(A)      0.35  (B) 4.56           (C) 5.01           (D) 2.57 (E) 5.30
Answer: E

Q29) Read the statements given below:
1.      Exports were more than imports in 2006
2.      Imports were more than exports in 2009
3.      Exports increased at faster rate than imports during the period 2005 to 2010
Which of the above statements is necessarily true?
(A)      1 and 2         (B) 1,2, and 3 (C) 3 only        (D) 2 only (E) 1 only
Answer: C

Q30) What was the approximate number of unemployed persons in 2006?
(A)100 million     (B) 102 million           (C) 98 million
(D) 105 million    (E) 104 million
Answer: A

Q31) Sara has just joined Facebook...?
(A)      ≥ 105            (B) ≤ 123        (C) < 125        (D) ≥ 100 and ≤ 125 (E) ≥ 105 and ≤ 123
Answer: E
                        

Q32) 70% of the students who joined XLRI last year play football,..?
(A)   5%      (B) 10%           (C) 15%           (D) 20% (E) None of the above
Answer: B

                      click here for detailed solutions
More Questions are in line.....

No comments:

Post a comment